• Nationaal & internationaal
• Aantrekkelijke arrangementen
• Busvervoer naar uw wensen
• Compleet verzorgd
• Ervaren chauffeurs / reisleiding
Van A naar B met TholTax Tours

Steeds weer komen de deelnemers aan de talloze dagtochten of meerdaagse trips met Tholtax Tours terug thuis met prachtige foto’s en mooie verhalen. Onze chauffeuse Cynthia van Loenhout-Oostrum probeerde al die tastbare herinneringen tijdens een reis naar het schitterende Sauerland te vangen in een dagboek. Als je haar verslag leest krijg je toch direct zin om je koffers te pakken?

Op dag 1 vertrokken we al om 07.00 uur met onze bus om de eerste mensen op te halen. Toen we iedereen aan boord hadden, konden we koers zetten richting Sauerland. De eerste koffiestop was bij Oirschot en van daaruit reden wij richting Duisburg. In Duisburg werd er geluncht en konden we zodoende met een goedgevulde maag de reis vervolgen. Om 16.00 uur bereikten we ons hotel in Bleiwasche. Na een bijzonder gastvrij ontvangst werd ons reisgezelschap getrakteerd op koffie met verse appeltaart. De koffers werden naar de kamers gebracht en iedereen kon even lekker bijkomen van de mooie, maar vermoeiende, busreis. Om 18.00 uur werd het diner opgediend en voor de liefhebbers die nog even lekker uit wilde waaien stond er nog een frisse avondwandeling op het programma. Moe maar voldaan zocht daarna iedereen de kamer op voor een welverdiende nachtrust.

Genieten van vakantie betekent ook de nieuwe dag beginnen met een stevig ontbijt. Ons gezelschap kon in de ochtenduren genieten van een uitgebreid en luxe ontbijtbuffet. Om 11.30 uur reed ik de bus van Tholtax Tours voor om een uitstapje te maken naar het klooster Am Dalheim om ons onder te dompelen in de cultuur waarin de nonnen daar vroeger leefden. Het was stralend weer en de middag werd benut om op het terras te genieten van een hapje en een drankje. Terug bij ons hotel was het tijd om even op te frissen voor het diner. Op het menu stond onder meer pannenkoekensoep. Dat was voor de meesten een onbekend gerecht, maar het smaakte heerlijk. Het buffet stond die avond in het teken van het Oktoberfest en de ambiance nodigde uit om met live muziek een dansje te wagen. Zo werd ook de tweede dag van onze reis op een passende manier afgesloten.

Op dag 3 in Sauerland zat het dagritme er bij de meesten van ons al goed in. Eerst heerlijk ontbijten en daarna de bus in voor een leuk uitstapje. Vandaag zetten wij koers naar Schloss Nauhaus. Daar bezochten we met onze groep een jaarmarkt met veel typisch Duitse oude ambachten. We hadden geluk want omdat het een Duitse feestdag was konden liefhebbers een kijkje nemen in het oude kasteel. Na deze culturele ontdekkingstocht wachtte ons in het hotel een culinair crie-gangen-menu. Vandaag geen dansmuziek maar wel een spannende bingo. Het prijzenpakket bestond voor een belangrijk deel uit heerlijke flessen wijn uit de streek en ook tijdens en na het bingospel werd er een lekker borreltje gedronken. Kortom, met een slaapmutsje op gingen onze gasten, na wederom een heerlijke dag, naar hun kamer.

Op de vierde dag in Duitsland hadden we een druk programma. Na het ontbijt vertrokken we al om 10.00 uur met de bus voor een bezoek aan de glasblazerij in Willingen. De ambachtelijk gemaakte glasproducten waren in trek en vrijwel iedereen kocht wel een mooi souvenir als herinnering. Rond het middaguurvolgde een bezoek aan een kunstsmederij. Na een prachtige route door de bergen streken wij eind van de middag weer neer bij ons hotel. Deze keer geen diner met Duitse streekgerechten, maar een uitgebreid Indonesisch buffet. De slotavond van ons verblijf in Sauerland werd opgeluisterd door een show van goochelaar Wobo. Na een avond vol magie en humor kwam er ook aan deze leuke dag weer een einde.

Altijd jammer dat zulke leuke vakantietrips zo snel voorbij gaan. Als chauffeuse merkte ik dat ook weer op de slotdag van ons verblijf in het adembenemend mooie Sauerland. Al bij het laatste ontbijt werden door ons gezelschap onderling contactgegevens uitgewisseld en ook in de bus op weg naar huis kwam iedereen niet uitgepraat over wat men allemaal gezien en meegemaakt had.

Bij het passeren van de Duits-Nederlandse grens nam passagier Bram spontaan de microfoon om zijn reisverslag op rijm voor te dragen. Hiermee kwam een even origineel als passend slot aan een fantastische trip. Namens Tholtax Tours bedank ik alle lieve en gezellige mensen voor het vertrouwen en ik hoop velen nog eens te mogen ontmoeten tijdens één van de vele leuke busreizen die wij het hele jaar door organiseren.

Nationaal en internationaal

Maak samen met een gezelschap de mooiste trips! »